Suna un consultant

+40 (756) 55 66 77

Ce poate face Power BI pentru raportarea și analiza financiară

Ultimele Noutati
Business financial analysis report

Majoritatea raportărilor și analizelor financiare sunt efectuate in Excel, unele dintre dezavantajele utilizării Excel includ:

· Dimensiunea fișierului poate deveni greoaie

· Adesea necesită manipularea manuală a datelor, ceea ce poate consuma mult timp

· Poate fi predispus la erori în formule

· Excel produce rapoarte statice

· Nu există reîmprospătare automată a datelor financiare

· Rapoartele trebuie trimise manual prin e-mail

O opțiune alternativă la Excel ar fi să vă mutați raportarea financiară în Power BI.

Mai jos am enumerat câteva dintre beneficiile utilizării Power BI pentru raportarea și analiza financiară.

Spațiul de lucru central

Cu Power BI puteți încorpora date din diferite surse într-un singur spațiu de lucru. Folosind SharePoint, analistul financiar poate salva fișiere într-un folder partajat care se încarcă în Power BI.

Gestionarea seturilor de date mai mari

Excel poate gestiona doar 1.048.576 de rânduri de date, dar Power BI poate gestiona cantități mai mari de date fără probleme.

Automatizați manipularea datelor

Adesea, diferite surse de date din foile de calcul Excel necesită manipulare manuală ar dura timp și ar putea duce la erori umane. Analistul financiar nu va mai fi obligat să efectueze manual formule Excel și căutări pentru a pregăti datele pentru raportare. Acest proces de curățare și modelare a datelor financiare brute va fi efectuat automat de Power Query în back-end după fiecare reîmprospătare a datelor.   

Reduceți dimensiunea șablonului de raportare

În loc să fie nevoit să mențină un fișier mare sursă de date Excel, Power BI utilizează motoare de compresie puternice pentru a reduce șablonul de raportare la o dimensiune a fișierului gestionabilă.

Implementați securitatea la nivel de rând

Una dintre caracteristicile extraordinare ale Power BI este capacitatea de a seta restricții cu privire la cine poate vedea ce date financiare. Analistul financiar poate limita trimiterea de rapoarte financiare către persoanele corespunzătoare din organizație pe baza drepturilor de acces ale utilizatorilor.  

Raportarea informațiilor de timp

Cu capabilitățile de inteligență temporală ale Power BI, este mai ușor să identificați tendințele și fluctuațiile neobișnuite atunci când se compară datele din mai multe perioade, cum ar fi luna trecută, ultimul trimestru și anul trecut, precum și luna până acum, trimestrul până la data și anul trecut.  

Efectuați prognoza predictivă

Folosind vizualizarea graficului cu linii din Power BI, se poate efectua prognoza folosind modelul AI de prognoză fluidă încorporat Power BI.

Efectuarea de întrebări și răspunsuri pe date

Uneori este greu să găsești ceea ce cauți în Excel. Cu funcția Întrebări și răspunsuri din Power BI, utilizatorii rapoartelor financiare pot găsi datele pe care le caută tastând întrebări într-un instrument de capacitate în limbaj natural folosind AI.

Accesibilitatea mobilă

Power BI este disponibil pe toate dispozitivele, inclusiv pe mobil. Un analist financiar poate crea vizualizări mobile personalizate ale rapoartelor lor pentru dispozitive mobile.

Creați alerte de date

Analistul financiar poate crea alerte pentru a primi notificări prin e-mail atunci când măsurile ating o anumită limită. Acest lucru este util când se compară valorile reale cu bugetul pentru anumite elemente rând de venituri și cheltuieli și așa mai departe.

Partajarea online a rapoartelor

Odată ce rapoartele financiare au fost reîmprospătate, acestea sunt partajate cu părțile interesate ca o aplicație Power BI dedicată folosind serviciile Power BI. Rapoartele financiare nu mai trebuie trimise prin e-mail ca atașament.

Programați reîmprospătarea automată a datelor

Prin configurarea unui gateway, rapoartele financiare Power BI pot fi reîmprospătate de până la 8 ori pe zi la intervale diferite. Analiștii financiari pot fi siguri că ultimele lor rapoarte sunt vizibile pentru utilizatorii finali, făcând acest lucru.

Automatizați comentariile financiare

Utilizarea limbajului natural Power BI poate automatiza comentariile în rapoartele financiare. Caracteristica narativă inteligentă poate fi, de asemenea, personalizată de către analistul financiar, permițând astfel persoanei să modifice formularea și să caute diferite valori pe care să le includă în comentariul său.

Analizați Power BI în Excel

Odată ce rapoartele financiare sunt publicate în cloud, acestea pot fi descărcate pentru analize ulterioare în Excel. Când datele sunt descărcate, Excel va deschide fișierul ca tabel Pivot. Analistul financiar își poate recrea apoi rapoartele financiare folosind măsurile din modelul de date. Fișierul Excel va fi un link live către setul de date și va fi actualizat atunci când este reîmprospătat.

Șabloane personalizate de raportare financiară

În mod implicit, Power BI nu este conceput pentru raportarea financiară și nu vine cu șabloane standard de raportare financiară. Cu ajutorul DAX, un analist financiar își poate crea și importa propriile șabloane de raportare financiară folosind Excel ca bază pentru cadrul de raportare. Dacă există modificări ale structurii aspectului raportului, acesta poate fi pur și simplu actualizat folosind șablonul de raportare Excel.   

Teme de culoare personalizate

Folosind instrumente externe, analistul financiar poate crea o schemă unică de culori pentru raportarea lor. Odată ce fișierul JSON a fost creat, este pur și simplu o chestiune de a importa fișierul în Power BI ca o temă nouă și apoi de a avea opțiunea de a atribui culori vizuale alese de ei.

Analizați detaliile tranzacției

Power BI permite analistului financiar să creeze pagini de raport de analiză. De exemplu, dacă utilizatorul final ar dori să verifice detaliile tranzacționale ale registrului de vânzări, ar putea. În acest fel, utilizatorul poate interoga detaliile care susțin numerele dacă alege să facă acest lucru.

Titluri de raportare dinamice

Analistul financiar poate folosi DAX pentru a crea țigle de raport personalizate pe baza filtrelor de raport selectate de utilizatori. Aceasta înseamnă că utilizatorul va ști exact ce vizual se uită și va evita orice interpretare greșită.

Reduceți numărul de pagini de raportare

Utilizând funcții precum marcajele și filtrele de rapoarte, analistul financiar poate reduce numărul de pagini de raportare individuale care necesită dezvoltare. Acest lucru permite utilizatorului final să navigheze între diferite pagini de raport în cadrul aceleiași pagini de raport. 

Acces la vizualizări mai avansate

Power BI oferă în prezent 35 de vizualizări pe care analistul financiar să le ia în considerare în rapoartele financiare. În plus, persoana poate răsfoi varietatea largă de elemente vizuale AppSource de la Microsoft pentru a adăuga mai multe imagini personalizate. 

Sperăm că acest lucru oferă comunității financiare o perspectivă asupra motivelor pentru care este favorabil trecerea de la Excel la Power BI.

Tags :

Share :

Ultimele Postari

Aveti Intrebări?

Primiți o consultație GRATUITĂ de 30 de minute cu unul dintre consultanții noștri Power BI